موسوعة البطاطس
1/ اصبع البطاطس
المقادير
750غرام بطاطس مقشره ومقطعة
2 ملعقة كريم او زبد
3 بيضات مخفوقه
4/1 ملعقه جوز الطيب
دقيق ابيض
2/11 كوب بقسماط
زيت للقلي
الطريقه
اسلقي البطاطس في ماء وملح الى ان تستوي ثم اهرسيه
اضيفي الكريمه او الزبده وثلث مقدار البيض وجوز الطيب وقليل من الملح
ضعيه في الثلاجه لمدة 30 دقيقه
قسمي الخليط الى 12 قسم وشكليه مثل الهوت دوج
غطيه اولا بالدقيق وازيلي الزائد
ثم ضعيه في البيض ثم البقسماط غطيه ثم ضعيه في الثلاجه لمدة ساعتين الى ان تتماسك سخيني الزيت واقليه
ثم ضعيه في ورق ماص
2/البطاطس بالثوم والمايونيز
المقادير
9-12 حبة ثوم غير مقشر
4/3كوب زيت الزيتون
2/11كيلو بطاطس غير مقشر ومقطع قطع كبيره
ملعقه كبيره صعتر مطحون
2 ملعقه كبيره حبق واكليل الجبل مطحون
2 صفار البيض
2ملعقه كبيره ليمون
الطريقة
سخني الفرن وضعي الثوم في صينيه وضعي عليه ثلاثة ملاعق من زيت الزيتون
ويوضع في الفرن لمدة 25-30 دقيقه او الى ان تنضج
لا ينطبخ زياده والا يصبح مر وقاسي
ضعي الثوم في صحن
ضعي الزيت في صحن فرن وسخنيه ثم اضيفي البطاطس والتوابل والملح والفلفل ويقلب جيدا ثم ضعيه في الفرن لمدة
ساعة الي ان يقرمش ويحمر مع التقليب من حين لاخر
اقشري الثوم ويهرس بالشوكه
ضعي صفار البيض في الخلاط واضيفي باقي الزيت الى ان تثخن الخليط
اضيفي عصير الليمون وتبهر بالفلفل
يقدم البطاطس مع صلصة المايونيز
3/ البطاطس المشويه بالفرن -_-
المقادير
- بطاطس
- زبده
- ملح وفلفل وبهار
- جبنه <--اي نوع ((موزريلا ... شرايح ..كرفت ))
- مرتديلا مقطع
- ذرة ( حسب الرغبة )
الطريقه
-جيبي البطاطس وقطعيها ومو لازم تقشرينها وحطيها على صينيه فيها قصدير وحطي عليها قطع زبده
والبهار والملح والفلفل
دخليها الفرن بعد ماتغطينها زين بالقصدير ..تجلس حوالي سااعه بالفرن
- بعدها طلعي البطاطس من القشر وحطيه في باديه وحطي عليه باقي الزبده وجبن ومرتديلا وذره وقلبيهم مع بعض
طبعا الكميات على حسب ماتبين
- افتر ذاات ..جيبي المقادير وحطيها في صحون صغار وحطي عليها شرايح جبن ودخليها الفرن دقايق لين تذوب الجبنه و تقدم بالعافيه
4/البطاطس المقلي بطريقة جديدة
المقادير
500 غرام بطاطس مقطعه قطع كبيره
4/1 1 جبنه بارميزان مبشوره
زيت للقلي
الصوص :
ملعقتين كبيره زبده
بصله مبشوره
2 حبه ثوم مهروسه
4/1 كوب دقيق
4/1 1 كوب حليب
ملعقه كبيره بقدونس مفروم
الخلطه :
2/1 كوب دقيق
بيضه
3/2 كوب حليب
الطريقه
لعمل الصوص
سيحي الزبده واضيفي البصل والثوم لمدة 2-3 دقائق
اضيفي الدقيق واستمري في التقليب لمدة دقيقه
شيليه من على النار واضيفي الحليب والبقدونس ثم رجعيه على النار
الى ان يغلى واتركيه على جنب
اسلقي البطاطس في ماء وملح لمدة 5-10 دقائق ( لا يتهري )
صفيه من الماء ويوضع في الجبنه ( يكون البطاطس لسه مبلوله
عشان يلصق فيه الجبنه )
لعمل الخلطه :
ضعي الدقيق في زبديه ويضرب بالمضرب مع البيض والحليب
يغمس البطاطس في هذه الخلطة ثم تقلى في زيت الى ان يصبح البطاطس ذهبي
اللون
ثم يقدم مع صوص الثوم
1/ اصبع البطاطس
المقادير
750غرام بطاطس مقشره ومقطعة
2 ملعقة كريم او زبد
3 بيضات مخفوقه
4/1 ملعقه جوز الطيب
دقيق ابيض
2/11 كوب بقسماط
زيت للقلي
الطريقه
اسلقي البطاطس في ماء وملح الى ان تستوي ثم اهرسيه
اضيفي الكريمه او الزبده وثلث مقدار البيض وجوز الطيب وقليل من الملح
ضعيه في الثلاجه لمدة 30 دقيقه
قسمي الخليط الى 12 قسم وشكليه مثل الهوت دوج
غطيه اولا بالدقيق وازيلي الزائد
ثم ضعيه في البيض ثم البقسماط غطيه ثم ضعيه في الثلاجه لمدة ساعتين الى ان تتماسك سخيني الزيت واقليه
ثم ضعيه في ورق ماص
2/البطاطس بالثوم والمايونيز
المقادير
9-12 حبة ثوم غير مقشر
4/3كوب زيت الزيتون
2/11كيلو بطاطس غير مقشر ومقطع قطع كبيره
ملعقه كبيره صعتر مطحون
2 ملعقه كبيره حبق واكليل الجبل مطحون
2 صفار البيض
2ملعقه كبيره ليمون
الطريقة
سخني الفرن وضعي الثوم في صينيه وضعي عليه ثلاثة ملاعق من زيت الزيتون
ويوضع في الفرن لمدة 25-30 دقيقه او الى ان تنضج
لا ينطبخ زياده والا يصبح مر وقاسي
ضعي الثوم في صحن
ضعي الزيت في صحن فرن وسخنيه ثم اضيفي البطاطس والتوابل والملح والفلفل ويقلب جيدا ثم ضعيه في الفرن لمدة
ساعة الي ان يقرمش ويحمر مع التقليب من حين لاخر
اقشري الثوم ويهرس بالشوكه
ضعي صفار البيض في الخلاط واضيفي باقي الزيت الى ان تثخن الخليط
اضيفي عصير الليمون وتبهر بالفلفل
يقدم البطاطس مع صلصة المايونيز
3/ البطاطس المشويه بالفرن -_-
المقادير
- بطاطس
- زبده
- ملح وفلفل وبهار
- جبنه <--اي نوع ((موزريلا ... شرايح ..كرفت ))
- مرتديلا مقطع
- ذرة ( حسب الرغبة )
الطريقه
-جيبي البطاطس وقطعيها ومو لازم تقشرينها وحطيها على صينيه فيها قصدير وحطي عليها قطع زبده
والبهار والملح والفلفل
دخليها الفرن بعد ماتغطينها زين بالقصدير ..تجلس حوالي سااعه بالفرن
- بعدها طلعي البطاطس من القشر وحطيه في باديه وحطي عليه باقي الزبده وجبن ومرتديلا وذره وقلبيهم مع بعض
طبعا الكميات على حسب ماتبين
- افتر ذاات ..جيبي المقادير وحطيها في صحون صغار وحطي عليها شرايح جبن ودخليها الفرن دقايق لين تذوب الجبنه و تقدم بالعافيه
4/البطاطس المقلي بطريقة جديدة
المقادير
500 غرام بطاطس مقطعه قطع كبيره
4/1 1 جبنه بارميزان مبشوره
زيت للقلي
الصوص :
ملعقتين كبيره زبده
بصله مبشوره
2 حبه ثوم مهروسه
4/1 كوب دقيق
4/1 1 كوب حليب
ملعقه كبيره بقدونس مفروم
الخلطه :
2/1 كوب دقيق
بيضه
3/2 كوب حليب
الطريقه
لعمل الصوص
سيحي الزبده واضيفي البصل والثوم لمدة 2-3 دقائق
اضيفي الدقيق واستمري في التقليب لمدة دقيقه
شيليه من على النار واضيفي الحليب والبقدونس ثم رجعيه على النار
الى ان يغلى واتركيه على جنب
اسلقي البطاطس في ماء وملح لمدة 5-10 دقائق ( لا يتهري )
صفيه من الماء ويوضع في الجبنه ( يكون البطاطس لسه مبلوله
عشان يلصق فيه الجبنه )
لعمل الخلطه :
ضعي الدقيق في زبديه ويضرب بالمضرب مع البيض والحليب
يغمس البطاطس في هذه الخلطة ثم تقلى في زيت الى ان يصبح البطاطس ذهبي
اللون
ثم يقدم مع صوص الثوم