***********
المقادير
1/2 كيلو لحم
مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 4 بصلات
4 حزم بقدونس
4 فصوص ثوم
بهارات
وملح
صلصة وبطاطس حسب الرغبة
الطريقة
نغسل الارز جيدا ونضعة فى
الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
بعد فرم اللحمة جيدا
وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم
والثومالمدقوق مع اضافة البهارات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط
المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون ))
للبيت المصرى
حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
سيتم عمل المفدار كله
وتشكيله الى اصابع
ثم اللى القلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقشر
ثوم ونضع علية بعض الزيت
ونحمر الثوم عادى فى الزيت
ثم نضع صلصلة الطماطم
عليه وحبة بطاطس مقطعة وممكن الاستغناء عنها وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة
فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
وتقدم بصلصة وبدون الصلصة حسب الرغبةونكون
ساخنة
بالهنا والشفا
المقادير
1/2 كيلو لحم
مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 4 بصلات
4 حزم بقدونس
4 فصوص ثوم
بهارات
وملح
صلصة وبطاطس حسب الرغبة
الطريقة
نغسل الارز جيدا ونضعة فى
الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
بعد فرم اللحمة جيدا
وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم
والثومالمدقوق مع اضافة البهارات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط
المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون ))
للبيت المصرى
حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
سيتم عمل المفدار كله
وتشكيله الى اصابع
ثم اللى القلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقشر
ثوم ونضع علية بعض الزيت
ونحمر الثوم عادى فى الزيت
ثم نضع صلصلة الطماطم
عليه وحبة بطاطس مقطعة وممكن الاستغناء عنها وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة
فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
وتقدم بصلصة وبدون الصلصة حسب الرغبةونكون
ساخنة
بالهنا والشفا